Poduzetnički sprint

Anita Kanđera
13.04.2022.

Poduzetnički sprint je projekt koji se provodi 6. godinu sa ciljem poticanja mladih, ambicioznih osoba na razvoj vlastitih ideja, promicanja poduzetničkog duha te suočavanja sa stvarnim poduzetničkim izazovima i problemima.

Projekt je osmišljen kao besplatna edukacija o različitim metodama koje se koriste u poslovanju, poput design thinking-a i pitch-a te kreativna Case study radionica fokusirana na aktualne teme u poduzetništvu, tehnologiji i poslovanju.

Projektom Ekonomska klinika želi pružiti pomoć i potporu u razvoju, realizaciji i implementaciji studentskih poduzetničkih ideja doprinoseći pritom rastu trenda mladog poduzetništva i poduzetničkog duha.

U okviru ovog projekta timovi studenata razvijaju i inoviraju svoja kreativna rješenja uz pomoć mentora i suradnika. Na raspolaganju imaju mrežu koja se sastoji od profesora, poduzetnika iz različitih djelatnosti, partnera i članova Ekonomske klinike koji im svojim znanjem i iskustvom mogu pružiti savjetodavne usluge u razvojnim fazama njihovog poduzetničkog projekta (razvoj ideje, savjeti vezani uz predstavljanje rješenja te načine komunikacije, savjeti vezani uz ekonomska, financijska i marketinška pitanja).

Ciljna skupina projekta su studenti svih fakulteta, ali i svi mladi ljudi koji žele naučiti više o poduzetništvu, generiranju vlastitih ideja, radu u timu i žele poboljšati svoje prezentacijske vještine.

Ovogodišnji projekt izvodio se u razdoblju od 26. ožujka do 9. travnja 2022. godine u coworking prostorima Wespa Spaces. Projekt se sastojao od 3 panel rasprave i povezane Case study radionice te predavanja o prezentacijskim vještinama i pitch-u. U zadnjem terminu projekta sudionici su pitchali završne prezentacije razvijenih ideja. 

Izuzetna mi je čast što sam sudjelovala u panel raspravi na temu “Put od tisuću milja počinje prvim korakom” i što sam kao dio žirija, uz kolege Hrvoja Pripića, Kristijana Škarice i Juraja Žlofa, imala priliku poslušati ideje studenata i prenijeti svoja znanja i iskustva iz poduzetničkog svijeta.

Radujem se budućim projektima i daljnjoj suradnji sa studentima iz Ekonomske klinike!

Podijelite ako vam se svidjelo i proširite ovu važnu poruku