Momenta blog, za vaš pravi moment u poslovanju!

DISTRAKCIJE: SUVREMENI KRADLJIVCI VREMENA

Objavljeno 17.06.2021.

Jeste li se ikada, na kraju dana, osjećali razočarano jer niste uradili sve što ste naumili? Možda ste napravili to-do listu i krenuli sa radom ali na kraju dana ipak niste sve završili. Čak se broj zadataka magično povećao, pa ste ih prebacili za sutra. Nije vam jasno zbog čega se to događa.

Ovakve situacije nam se događaju kada dopustimo da distrakcije ometaju naš rad. Tada se to-do liste pretvore u duge liste zadataka kojima nema kraja. Zbog toga ne uspijevamo odraditi sve. Usprkos tome, dobrom organizacijom vremena moguće je doći do bolje osobne i poslovne produktivnosti.

5 prednosti minimalizma u (poslovnom) životu

Objavljeno 03.05.2021.

Prednosti minimalizma u (poslovnom) životu su neprocjenjivi!

Kao što sam već navodila, riječ minimalizam u poslovanju kod nas u Hrvatskoj još uvijek nije zastupljena i želim biti prva koja će ti ovaj pojam tj. način života približiti. Čak i ako nisam prva, nema veze, bitno je da saznaš da postoji način života u kojem možeš imati: mir, sreću, uspjeh … živeći vremensku, financijsku i mentalnu slobodnu.

Kako saznati što želiš?

Objavljeno 10.11.2020.

Jesi li spremna organizirati sebe i saznati svoju životnu svrhu?
Sredinom srpnja sam putem svog newslettera podijelila jedan od mojih najdražih alata koji mi je pomogao u mnogim trenucima posložiti um. Nisam ni slutila da će dijeljenje tog alata izazvati tolike reakcije. Pišem trenutno o njemu i u sklopu jednog intervjua koji dajem, stoga sam odlučila isti podijeliti i ovdje.

Organizacija vremena i zašto ćete čitati sve više o tome!

Objavljeno 30.6.2020.

Često se pitate kako bolje organizirati svoje vrijeme? Pomislite li kako jedni u 24 sata naprave čuda a drugi ništa? Znate li uopće što sve spada u organizaciju vremena?

Upravo radi svih tih pitanja koja mi se roje u inboxu, pišem ovaj članak. 

7 savjeta za učinkovito upravljanje vremenom!

Objavljeno 23.6.2020.

Upravljanje vremenom je proces planiranja i kontrole koliko vremena ćete utrošiti na određene aktivnosti. Dobro upravljanje vremenom omogućit će vam da postignete više u kraćem vremenskom razdoblju, smanjuje vam stres i dovodi do uspjeha, kako privatno tako i poslovno.

3 razloga zašto sam dala otkaz!

Objavljeno 1.6.2020.

Onaj osjećaj da sam stalno u krivo vrijeme na krivom mjestu me pratio godinama. Svaki posao koji sam radila, radila sam sa srcem i glavom, dajući sve od sebe kao da je moj. Ulagala sam puno više nego drugi, a pod puno više mislim na emocije, srce i osjećaj da svima želim pomoći. Mogu li ja jedna jedinka pomoći svima? Ne mogu. 

1 "mali"​ korak prema velikom rasterećenju uma.

Objavljeno 27.5.2020.

Petkom na svojim mrežama dijelim kratke informacije i savjete o alatima koji pomažu kod planiranja i organizacije svog poslovanja. Zato sam preko newslettera koji šaljem svaki drugi tjedan krenula sa serijom tema koje su vezane za planiranje i organizaciju vremena, kako bi čitatelji saznali svoj sljedeći korak planirajući ga unaprijed.

Zašto je "prilagodba"​ jedna od najvažnijih osobina poduzetnika?

Objavljeno 5.5.2020.

Kada sam prije malo više od godinu i pol dana zakoračila u samostalne vode nastavila sam raditi isto što i kod prijašnjih poslodavaca – posredovala sam između hrvatskih tvrtki i tvrtki na njemačko govornom području. No onda se dogodila pandemija…

3 glavna razloga zašto sve više žena radi u prodaji (i zbog kojih su dobre u tome)

Objavljeno 5.7.2019.

Postoje mnogi koji se možda pitaju je li karijera u prodaji prava stvar za njih, pogotovo žene. One koje sebi postavljaju ovo pitanje često su pune bojazni uzrokovanih, u velikoj mjeri, njihovim osobnim iskustvom s profesionalcima u prodaji, mišljenjima u njihovom okruženju i općem javnom mišljenju prodajne industrije.